WSP19 breed

Burgerparticipatie, wat moeten we ermee? En stroomt er straks weer water door de Achtergracht?

Krant | wo 19 feb 2014

Weesper Nieuws

WSP

Ad van_Gemert_2014Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Weesp. In de aanloop daarnaar vraagt het WeesperNieuws naar de standpunten van de politieke partijen over een aantal heikele kwesties. Na het afketsen van de gemeentefusie met Muiden, Naarden en Bussum ging Weesp een samenwerkingsverband aan met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Is samenwerken voldoende? Of kunnen we beter fuseren? Een andere netelige kwestie is het parkeren in het centrum. Wat is eigenlijk het probleem? En voor welke oplossing kiezen de partijen? Op verzoek van het WeesperNieuws zetten de lijsttrekkers het standpunt van hun partij uiteen.

Burgerparticipatie

De WSP spreekt liever over een zorgzame samenleving, het begrip burgerparticipatie is zo belast door de bezuinigingsdrift van deze regering, het moet allemaal anders want dit kunnen we niet meer betalen, en daar verzinnen we een verhaal bij. In een zorgzame samenleving kijken we naar elkaar om en hebben we begrip voor de situatie van een ander en zijn we bovendien niet te beroerd om een handje te helpen als dat nodig of wenselijk is, we willen niet dat mensen vereenzamen en we willen dat iedereen die zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft. De wijkoverleggen kunnen daarin een centrale rol spelen, zij zijn onze ogen en oren in de Weesper samenleving. Zij moeten dan ook voldoende toegerust worden met financiële middelen maar nog veel belangrijker een portefeuillehouder (verantwoordelijk wethouder) die niet alleen hoort wat er gezegd wordt maar vooral een luisterend oor biedt en denkt in oplossingen in plaats van in problemen. De WSP faciliteert en controleert de ontwikkelingen rond de wijkoverleggen

Geld en goede wethouder
voor wijkoverleggen
 

Water

Het opengraven van de Achtergracht is al jaren een toekomstbeeld van de WSP, het doortrekken van de Oude Gracht sluit daar mooi bij aan . Hoe realistisch zijn beide wensen? Als wij als Weesp het allemaal zelf moeten betalen kun je daar vraagtekens bijzetten, maar met behulp van Europese en provinciale subsidies wordt het al een stuk waarschijnlijker. Het inzetten van platformbijeenkomsten waarin alle bewoners argumenten voor of tegen naar voren kunnen brengen maakt wat de WSP betreft een onlosmakelijk onderdeel van de besluitvorming uit. Het versterken van het watertoerisme en een efficiënter waterbeheer zijn ook positieve argumenten voor het opengraven. Als uit het onderzoek blijkt dat dit plan niet uitvoerbaar is komt de WSP er niet meer op terug

 


 

 

Ad van Gemert over het verkiezingsprogramma van de WSP

Krant | do 20 feb 2014

Weesper Nieuws

 


 

Artikel Vechtjournaal

Krant | do 20 feb 2014

Vechtjournaal

artikel ad_vechtjournaal


 

Eigen plantsoen voor Leo Landwaart

Krant | di 11 feb 2014

Weesper Nieuws

Jan Turenhout onthult naambordje Jan Turenhout onthult naambordje

WEESP - Leo Landwaart krijgt een eigen plantsoen in Weesp. Bij de opening van het nieuwbouwcomplex maakte De Woningbouw bekend het beheer van het naastgelegen plantsoen over te nemen.

Het stukje groen gaat het Leo Landwaarthof heten. Vernoemd naar de in 2012 overleden Leo Landwaart. Hij was onder meer actief in de politiek en binnen de huurdersvereniging van De Woningbouw. 

Het naambordje werd symbolisch onthuld in bijzijn van de weduwe van Leo Landwaart. 

Op het stuk groen moet in samenspraak met de buurt iets voor de jeugd worden ontwikkeld.

 


 

Hoofdstembureau stelt kieslijsten vast

Krant | vr 7 feb 2014

Weesper Nieuws

Locoburgemeester Frida Dasselaar keurt kandidatenlijsten goed Locoburgemeester Frida Dasselaar keurt kandidatenlijsten goed

WEESP - Op het stadhuis zijn vrijdagmiddag de kandidatenlijsten van de politieke partijen vastgesteld door het hoofdstembureau. Alles was op orde.

Maandag moesten de zeven politieke partijen die meedoen met de verkiezingen hun kandidatenlijsten inleveren. De afgelopen dagen is alles nagekeken. Vrijdag werd bekend dat alles op orde is.

Daarmee zien de stembiljetten er in maart als volgt uit. Lijst 1: WSP, lijst 2: VVD, lijst 3: CDA, lijst 4: D66, lijst 5: GroenLinks, lijst 6: PvdA en nieuwkomer Artikel50 krijgt lijst 7.
Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Stadspeiling: WSP en GroenLinks stijgen

Krant | di 4 feb 2014

Weesper Nieuws

Een flink aantal zwevende kiezers heeft een voorkeur uitgesproken. Een flink aantal zwevende kiezers heeft een voorkeur uitgesproken.

WEESP - De WSP blijft de grootste partij in de Stadspeiling van het WeesperNieuws. Op dit moment zou de stadspartij zelfs vijf zetels in de gemeenteraad kunnen bemachtigen. Ook GroenLinks doet het goed en krijgt er een zetel bij ten opzichte van de peiling van begin januari.

Bij de vorige peiling waren er erg veel 'zwevende kiezers', respondenten die nog geen keuze voor een partij konden maken. Het aandeel zwevende kiezers was goed voor vijf zetels. Daar zijn er nu nog drie van over.

De twee zwevende zetels gingen naar WSP en GroenLinks. De andere partijen blijven vooralsnog stabiel. VVD en D66 staan op twee zetels, CDA, PvdA en Artikel50 op één.

Er is geen rekening gehouden met de lijstverbinding die PvdA en GroenLinks zijn aangegaan. Daarmee maken beide partijen meer kans op een restzetel, maar die restzetel gaat naar slechts één van beide. Hoe dat uitpakt, is afhankelijk van de totale uitslag.

Bij tussenmetingen tijdens deze Stadspeiling bleek dat de lijstverbinding telkens goed uitpakte voor GroenLinks en slecht voor de PvdA.

 


 

Radio | Partijen klaar voor verkiezingsstrijd

Krant | za 1 feb 2014

Weesper Nieuws

Lijsttrekkers stellen zich voor op Radio Weesp Lijsttrekkers stellen zich voor op Radio Weesp

WEESP - Alle politieke partijen en lijsttrekkers die in maart meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp hebben zich vrijdagavond op Radio Weesp voorgesteld. 

Deze kennismaking op de radio was tevens het startsein voor de campagnes van de partijen. De komende weken breekt de verkiezingsstrijd in alle hevigheid los.

Alle lijsttrekkers kregen twee keer enkele minuten om zichzelf voor te stellen, en later de partij en het verkiezingsprogramma. 

Aan de verkiezingen in Weesp doen zeven partijen mee: Artikel50, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, VVD en WSP.

Luister hier naar de speciale uitzending van Lokaal Centraal.

 


 

Tineke Booij neemt na 14 jaar afscheid van gemeenteraad

Krant | wo 22 jan 2014

Weesper Nieuws

Tineke-2014 tumb

 Klik hier om het artikel te lezen van het Weesper Nieuws 22 januari 2014

 

 

 


 

Stadspeiling: WSP nu verreweg de grootste

Krant | wo 8 jan 2014

Weesper Nieuws

De politieke barometer van 8 januari 2014. De politieke barometer van 8 januari 2014.

WEESP - De Weesper Stadspartij komt op dit moment als grootste partij uit de bus bij de Stadspeiling van het WeesperNieuws. Als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn, zou de partij minstens vier zetels bemachtigen. 

De nieuwe partij Artikel50 scoort in deze peiling genoeg om met een zetel in de raad te komen. Dat geldt op dit moment niet voor de Partij van de Ouderen, een andere nieuwkomer. 

VVD en D66 scoren in deze peiling elk twee zetels, terwijl CDA, GroenLinks en PvdA nu elk op een zetel uitkomen. 

Het aandeel 'zwevende kiezers' is nog erg groot. Zo'n dertig procent van de respondenten geeft aan wel te zullen gaan stemmen, maar nog niet te weten op welke partij. Samen houden ze nu nog vijf van de zeventien zetels vast. 

Meedoen
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 maart. Tot die tijd komt het WeesperNieuws regelmatig met nieuwe peilingen. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via www.stadspeiling.nl. Alleen Weespers vanaf 18 jaar worden in het panel opgenomen.

Lees hier meer over deze politieke barometer van het WeesperNieuws.

 
WSP raadsverkiezingen in met bijna vijftig Weespers

Krant | wo 11 dec 2013

Weesper Nieuws

wsp weespernieuws voorkant

Klik hier om de voorpagina te lezen van het Weesper Nieuws 11 december 2013

 

 

 

 

 


 

TV | RTV Noord-Holland

TV | ma 15 nov 2010

RTV N-H

Radio TV Noord-Holland heeft een "10 Minuten" item gemaakt over de fusie tussen
Weesp, Muiden, Naarden en Bussum.

Orginele Link: http://www.rtvnh.nl/uitzending-gemist/tv/4/5699/10+Minuten

 

Logo_PB_WEBSITE_v6