WSP19 breed

Fractie kandidaten en kieslijst 2014

WSP23

1: Ad van Gemert

01 Ad van Gemert2

Mijn naam is Ad van Gemert. Ik ben 70 jaar en al 50 jaar gelukkig getrouwd met Magda. Samen hebben wij drie kinderen, een schoonzoon en een schoondochter en twee fantastische kleinkinderen. 

Weesp speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben er geboren en heb er een groot deel van mijn werkzame leven doorgebracht. Nu maak ik graag gebruik van de gelegenheid om iets terug te doen voor Weesp en mijn mede Weespers.

Na 8 jaar is de WSP een partij van betekenis geworden in Weesp. En nu met een nieuwe en gemotiveerde ploeg, waar wij erg trots op zijn, gaan we aan een nog betere toekomst voor alle Weespers werken.

Wij rekenen op de steun van onze kiezers en willen in samenwerking met andere partijen een sterk stadsbestuur formeren.

De economische crisis duurt niet eeuwig, daarom is het belangrijk dat we plannen maken die wij in de toekomst kunnen gaan uitvoeren, maar alle grote plannen gaan we eerst bespreken met onze kiezers op een open Platform bijeenkomst.

Eén van mijn speerpunten zal zijn: Een sterk stadsbestuur dat denkt in mogelijkheden en oplossingen in plaats van onmogelijkheden en problemen.

 


 

02: Astrid Heijstee-Bolt

WSP07

Sinds 2000 woon ik, geboren als Groningse, in het mooie Weesp. Ik ben getrouwd en heb een warm en mooi gezin.

Vanuit een bestuurlijke achtergrond en werkervaring bij grote gemeenten, is mijn affiniteit met de politiek groot. Bijna drie jaar ben ik zelfstandig ondernemer, waarbij ik als adviseur van zorginstellingen opereer en ruimtelijke ordeningsprojecten heb geleid. Ik wil mijn ervaring en kennis graag inzetten voor de Weesper politiek.

De WSP is een partij voor alle mensen in Weesp, ongeacht je politieke ‘kleur’ en of je hier geboren bent of niet. Wij zetten ons in voor Weesp om deze mooie stad op de kaart te zetten zodat het hier prettig is om te werken, te wonen, naar school te gaan en oud te worden.

Mijn persoonlijk streven is de transparantie van het politieke proces te vergroten. Er is in mijn beleving nu nog te veel afstand tussen het ‘stadhuis’ en de mensen in Weesp. De inwoners van Weesp worden te vaak geconfronteerd met keuzes die zij niet begrijpen. Ik meen dat, als je goed uitlegt aan mensen waarom bepaalde keuzes wel of niet worden gemaakt en ze er actief bij betrekt, er wederzijds begrip kan ontstaan.

Kortom, samenwerken op alle fronten!


03: Joop Overmars

Joop _Overmars_1_voor_op_website

Contactgegevens en taken J.A. Overmars
Functie Wethouder
E-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Taken
Financiën
Grondzaken
ICT (informatiebeleid)
Subsidies
Maatschappelijk vastgoed
4e Locoburgemeester

 

 


Politieke partij WSP

 


 

04: Hawre Rahimi

WSP08

Vierendertig jaar geleden ben ik geboren in de Koerdische stad Sardasht. Tot mijn elfde heb ik veel oorlog meegemaakt en de chemische aanval van Saddam Hoessein overleefd. Drieëntwintig jaar geleden vluchtten wij naar Nederland.

Tijdens mijn studie Informatica op de Vrije Universiteit heb ik een eigen bedrijf Cynax opgezet dat nu negen jaar bestaat. De afgelopen jaar hebben we twee vestigingen van Cynax verhuisd naar Weesp. Waarom? Wij zijn gewoon gek op deze mooie stad. Ik heb overal in Nederland gewoond, maar nergens ben ik zo warm met liefde ontvangen en behandeld dan door de inwoners van Weesp.

Weesp heeft zoveel dingen om trots op te zijn. Ik geniet er elke dag van. Voor mij is het tijd om iets terug te doen. Vanuit mijn bedrijfsachtergrond ken ik vele proces verbetering methodieken om zonder extra kosten dingen te versnellen of te verbeteren. Deze kennis kan nu goed van pas komen om lokale problemen aan te pakken.

Wat ik voornamelijk belangrijk vind, is werkgelegenheid creëren. Dat is de basis van alles. Tevens vind ik het erg jammer als de jeugd hier zou wegtrekken. Er zijn te weinig woningen voor jongeren.

Kennedy zei, ich bin eind berliner, ik zeg ik ben een Weespermop!


05: Lars Boom

WSP03Als jonge Weesper vertrok ik naar Amsterdam. Ondertussen woon ik al weer jaren in mijn geboortestad. Om de hoek van de Achtergracht, de buurt van mijn jeugd. En tegenover de Zwanenburcht, het vroegere Bernardus, waar ik net als vele Weespers ter wereld kwam.

De lokale politiek volg ik op de voet. Ik uitte dat als columnist in het WeesperNieuws en op Radio Weesp. Ik nam de gemeenteraad op de hak, liet ik mijn aversie tegen de fusie de vrije loop en meer dan vaak was de provinciale regent Hooijmaijers het mikpunt van mijn spot. Nu kun je altijd wel roepen vanaf de zijlijn maar je kunt ook de verantwoordelijkheid op je nemen. Daarom stel ik mij nu verkiesbaar voor de WSP.

Ik wil Weesp een verhaal geven, dat past ook bij mijn achtergrond als schrijver van onder meer muziektheater en vooral filmscenario’s. Maar dan wel een écht verhaal. Én een sociaal verhaal, want Weesp moet zorg dragen voor haar inwoners. In Amsterdam wordt het Muiderslot als bezienswaardigheid binnen de stadsgrenzen aangeprezen. Maar ze vergeten Weesp. Onze verborgen parel aan de Vecht. Die parel moet meer allure krijgen en verdient het om gezien te worden


06: Bernard Bierwolf

WSP04Mijn naam is Bernard Bierwolf en 65 jaar. Ik ben in 1979 in Weesp komen wonen en was direct gecharmeerd van dit mooie stadje en zijn bewoners.

Via je kinderen kom je al snel in contact met clubs, verenigingen en school. Overal is hulp nodig van vrijwilligers ,als zodanig heb ik me altijd ingezet.

In de 35 jaar, dat ik vrijwilligerswerk doe in Weesp heb ik veel mensen leren kennen, waaronder veel   echte Weespers. Veel van hen hebben mij geholpen samen projecten te realiseren voor grote groepen mensen zoals voor Don Bosco, Triton, de Kors Breijer school, Radio Weesp, de Triatlon, de City of Wesopa en het Casparus College, waar velen nut van hebben en plezier aan kunnen beleven.     Als dank voor deze steun wil ik me graag inzetten voor de Weesper gemeenschap om haar belangen te verdedigen en te bewaken.

Drie van mijn gezinsleden zijn werkzaam binnen de zorg. Dit geeft mij een goede kijk op de problemen die erbinnen de zorgverlening spelen. Zowel voor de jeugdzorg als in het bijzonder voor de ouderenzorg is er zwaar weer op komst en moeten we zeer alert zijn dat deze groepen niet de dupe worden van de op handen zijnde veranderingen. Daarom wil ik mij in het bijzonder inzetten voor Zorg en Welzijn in de gemeente Weesp.


07: Fatima Arraiss

WSP01Vijfentwintig jaar geleden ben ik geboren in Purmerend en daarna opgegroeid in Weesp. Na vier jaar op het Casparus College heb ik op het ROC in Hilversum een vervolgopleiding gedaan als ‘’Juridisch Medewerker’’. Daarna heb ik de studie Maatschappelijk werk & dienstverlening aan de Hogeschool gedaan, die ik nu heb afgerond.

Ik vind Weesp een mooi stadje waar veel te beleven valt. De inwoners van Weesp zijn vriendelijk en dat maakt het nog mooier. Via sportscholen, winkels, en het onderwijs heb ik veel mensen leren kennen.

In 2008 heb ik een onderzoek gedaan naar de hangjongeren in Weesp. Ik heb mij zes maanden lang verdiept in deze doelgroep en de factoren daar om heen. Graag zou ik mij nu willen inzetten om de maatschappelijke belangen van deze Weespers te waarborgen. Aangezien ik de juiste opleiding heb afgerond, kan ik beter inspelen op de zorgproblemen binnen Weesp. De jongeren in Weesp willen gehoord en meer betrokken worden bij de besluitvorming.

Voor de opleiding Maatschappelijk werk heb ik mijn afstudeeronderzoek gehouden over het Welzijn van ouderen. Er komt een moeilijke tijd aan voor de buurthuizen, waardoor de ouderen en mantelzorgers het zwaar te verduren krijgen. Daarom wil ik mij in het bijzonder inzetten voor de Zorg, Welzijn en Veiligheid binnen de gemeente Weesp.


 

 Kieslijst

 1. Ad van Gemert
 2. Astrid Heijstee-Bolt
 3. Jos van Veen
 4. Hawre Rahimi
 5. Lars Boom
 6. Bernard Bierwolf
 7. Fatima Arraiss
 8. Tim Booij
 9. Wim Versteegen
 10. Cor van der Poel
 11. Jan van Lieshout
 12. Dick van Maanen
 13. Marcin Kmiecik
 14. Minevitus Veltman
 15. Rita van Geenen
 16. Ronald Vermeulen
 17. Hilda Williams
 18. Adri Fokkens
 19. Joëlle Folkertsma
 20. Edwin Hoving
 21. Jaimy van Vliet
 22. Janton Stork
 23. Nel Rozendaal-Verheugd
 24. Cees Pfeiffer
 25. Ferre Folkertsma
 26. Magda van Gemert-Burgman
 27. Sydney Gorzelak
 28. Carmen ten Wolde
 29. Ramiro Di Giacomo
 30. Cees van Vliet
 31. Nora Tanger
 32. Hans Peijs
 33. Remy Stork
 34. Nicole Folkertsma-van Gemert
 35. Pieter Booij
 36. Theo Mulder
 37. Zoë Heijstee
 38. Marieken van der Leest
 39. Tineke Booij van Willigen

Logo_PB_WEBSITE_v6